Katasztrófa történt!

Szerzô: Balazs - 2011. július 26. kedd

2011-05-22 001 152Történt egy aprócska malőr még Mauritiuson. A medencébe esett a fényképezőgép és a memóriakártya is. Miután kihalásztam, véletlenül megdörzsöltem a betonon a kártyát, majd véletlenül twistet jártam rajta. Mindezt merő véletlenségből.

Az eredmény nyilvánvaló: a kártyát nem ismerte fel se a fényképezőgép, se a számítógép. Oda az összes képnek és az élményeknek? Nézd meg a videót és kiderül!

Ez itt a reklám helye!

Még szerencse, hogy az EUB Biztosítónál adtak egy Flash doktor biztosítási csomagot néhány száz forintért, így ők szervezték meg, hogy visszakapjam a mauritiusi élményeket. Bevittem a Kürt Zrt.-be a szétkarcolt, megtwistelt, klóros-vizes kártyát, ahol mindent megpróbáltak, hogy a plasztiklap legmélyebb bugyraiból is előhozzák a fotókat.  Mikroszkóp, ilyen gép, olyan gép, pormentes szoba és a kábelek garmadája sem tudott rajta segíteni. Nagy ütést kaphatott a kártya, elszakadtak benne a szálak valószínűleg. A fotóknak annyi, azokat ilyen állapotban nem lehet kimenteni. Kiderült, hogy a memóriakártya sem a legjobb minőségű volt, azt nem lehetett rendesen megnyitni. Az esetek 95%-ban ki tudják menteni az adatokat, én sajnos a maradék 5%-ba tartozom.

A Kürtös urak egy másik memóriakártyát vettek elő, amit egy turista hozott be. Annak valamilyen technikai hibája volt és nem ismerte fel semmilyen gép. Abból percek alatt sikerült kimenteni a képeket. Öröm az ürömben.

Aki nem olyan elvetemült, mint én, hogy széttwisteli a kártyáját, csupán valamilyen technikai és nem fizikai sérülése van, annak ki tudják menteni az élményeit. Azt a pár száz forintot pedig megéri befizetni, mert az ördög ugyebár sosem alszik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék: , ,

Katasztrófa történt! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva | Kategória: Club Med Mauritus · Videók

Comments are closed.