Let’s get this party started!

Szerzô: Balazs - 2011. május 4. szerda

Taxival robogok ki a reptérre, kicsit késésben vagyok. Természetesen az utolsó pillanatban töltöm fel a laptopot, kamerát és fényképezőgépet. Annyi kütyüvel és adapterrel, elosztóval indulok útnak, hogy az egykori Keravil is megirigyelné. Hatalmas a dugó, a taxis rossz egérutat választott, Sanyi (aka. Buza Sándor) pedig már „aggódva” vár Ferihegyen a  Liszt Ferenc  Nemzetközi  Repülőtéren Budapesten (továbbiakban LisztFerihegyen). Az American Airlines közvetlen járatával repülünk New Yorkon keresztül Miamiba. A járat még csak két hete üzemel a két nagyváros között, de mind a két fél nagyon happy, hogy nem kell átszállni egy európai városban ahhoz, hogy beleharapjunk a Nagy Almafa valamelyik gyümölcsébe. A menetrend egyébként kiváló, mert délelőtt megy a gép Budapestről és este indul vissza a John F. Kennedy repülőtérről.   

Egy hónapja talán, hogy átadták a SkyCourtot, a repülőtér új terminálját, várócsarnokát. Lenyűgöző. Fantasztikus. Szerelem első látásra. Felveszi a versenyt bármelyik európai repülőtérrel. Tágas, világos, levegős, tele van jó üzletekkel és designos fotelekkel, amelyek tövében még konnektor és USB csatlakozó is van. Ez lesz talán a jövőben a travel bloggerek mekkája?

Sanyival a verseny döntőjén találkoztam utoljára, izgalmas arc nagyon jó poénokkal. És szinte bármilyen dalt el tud fütyülni. Beszállunk a fémsasba és irány New York. Kilenc óra múlva kissé nyúzottan frissen és üdén szállunk ki a gépből és keressük a csatlakozásunkat Miamiba. (Mivel New York az első állomásunk az USA területén, ezért itt intézik a bevándorlási ügyeket – innen még visszafordíthatnak bennünket az anyaországba. A bőröndöket kivesszük, tíz métert előre gurulunk velünk és visszatesszük a szalagra, hogy utána Miamiban ismét megkapjuk.) Hivatalosan is bejutottunk az Egyesült Amerikai Államokba, ahova már vízum sem kell a magyaroknak.

A Miami repülőtér szintén óriási, tengeri herkentyűket applikáltak a padlóra. Tengeri kagyló törmelék-ágyon gurulunk ki az épületből. Megcsap a pára és az amerikai feeling. Érzem, hogy Uncle Sam minden lépésünket követni fogja az úton. Beszállunk egy taxiba és irány Fort Lauderdale Florida beach paradicsoma. Holnap délután innen indul a hajónk a Karib szigetekre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék: , , , , , ,

13 hozzászólás » | Kategória: Hajóút a Karib-térségben

13 hozzászólás a “Let’s get this party started!” bejegyzéshez

 1. Gyémánt Feri hozzászólása:

  Követlek Öcsi! Vigyázz magadra! Jó utat!

 2. Hajni hozzászólása:

  Nagyon tetszik ahogy írsz, élvezet olvasni, mintha én is ott lennék! Imádom a személyes
  vonatkozásokat és apróbb megfigyeléseket (Sanyi, tengeri herkentyűk a padlón :)), amiktől még színesebb lesz a történet.
  Klassz volt az indítás, úgyhogy én követlek! Hajrá, hajrá! :)

 3. Bala hozzászólása:

  Nagyon köszönöm! :-)

 4. Bala hozzászólása:

  Kedves Hajni!

  Nagyon köszönöm a bíztató szavakat, ígérem nem fogok csalódást okozni, mindenről beszámolok majd, ami érdekes és izgalmas!

 5. Hajni hozzászólása:

  :)

  Már alig várom az újabb beszámolókat!

 6. Melike hozzászólása:

  Nagyon jó vagy Balázs! Végre egy utibeszámoló, ami nem unalmas. Ha így folytatod, megsprolod nekem az utiköltségemet. Ha én nem megyek a Karib-tengerre, akkor a Karib-tenger jön hozzám:) Neked köszönhetően. Várom a folytatást.

 7. Krámer Béla hozzászólása:

  Kedves Balázs, izgatottan várom a filmeket!

 8. Bala hozzászólása:

  Kedves Béla!
  Készülnek, hamarosan fel is teszem őket!

 9. Ratkai János hozzászólása:

  Gratula Mr.Diamond! Eddig like :-) remélem a folytatás is az lesz! Hajrá!!!

 10. Bala hozzászólása:

  @ János: Köszönöm szépen! :-)

 11. Hajni hozzászólása:

  Hupssz… valamit nagyon félre olvastam az elején. Megvoltam győződve, hogy Sanyi a taxis! :) Furcsa is volt, hogy ekkora spanok vagytok, és így ismered (jól fütyül, meg minden), meg az is fura volt, hogy a cikk közepén újra felbukkan a neve, de gondoltam, biztos jól bevált, kedves taxis lehet, akiről érdemes szót említeni…
  Most hogy újra elolvastam a cikket, helyükre kerültek a dolgok, és rájöttem, hogy banyek, nincs is kedves taxis…, de akkor ki a Sanyi?!? :)

  (Bocs Sanyi a taxi miatt). 😀

 12. Balazs hozzászólása:

  @Hajni
  Sanyi = Buza Sanyi (www.laptopkonyha.hu, tévés-rádiós médiaszemélyiség) – ő segít az úton filmezni, fotózni. Egyébként a Sanyi volt a műsorvezető a verseny döntőjében és a hajó nagy tudója is.

 13. Hajni hozzászólása:

  Igen, így már megvan. :) Tudom ki ő.
  Köszönöm a felvilágosítást! Egyébként szuper jók a képek. 😉