Az olasz meló – VIDEO

Szerzô: Balazs - 2011. október 4. kedd

Riksával, környezettudatos városnézés Dél-Olaszország második legnagyobb városában, Bariban.

Itt az asszonyok az utcát is felmossák, az imákat akár házhoz is szállítják, minden nap friss pasztát készítenek, a fagyi kőkemény és mindenki teker. Mi mindezt Paulinával, a riksatekerővel fedeztük fel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék: , , ,

2 hozzászólás » | Kategória: Hajóút a Földközi-tengeren · Videók

2 hozzászólás a “Az olasz meló – VIDEO” bejegyzéshez

 1. Hartung Mónika hozzászólása:

  Furának tartom, hogy egy dél-olasz kisvárosban riksás idegenvezetést tartanak. Ugyanezt az őrültséget láttam egyébként Budapesten is. Ez nem multikulturalizmus, ez hülyeség:) Én Indiát v Sri Lankát pont azért szeretem, mert ilyen. Nyüzsgő, ősi kultúrákat megőrző, hagyománytisztelő…Elképzelhetetlennek tartom riksa nélkül az életet. Mint ahogy a következő lépés talán az lesz, hogy a budapesti Papp László arénába fogják leszervezni az elefántpólós versenyeket:) az együgyű turistáknak:)
  De… De láttam már antik görög szobrokat és mozaikokat londoni múzeumban, -nem értem még mindig miért ott őrzik a kincsket- és láttam az olasz Michelangelo elhíresült képét a Mona Lisát a francia Louvre-ban is. Dubaj havas sípályáihoz még nem volt szerencsém, de ha eljutok oda, akkor biztos hogy nem azt fogom keresni először:)

 2. Balazs hozzászólása:

  Bari egy apró város, a hangulatos óvárosán kívül sok minden nem történik, ami a turistákat ott tartaná. Volt benzines “Zsuzsivonat” városnézésre vagy sétálós esetleg nagy buszos túra. Ez volt a legizgalmasabb, ami a blog számára is érdekes lehet. A Segways “human transporter” városnézésekről hallottál már? Ott egy giroszkópos járművön egyedül megy az ember és nézelődik, mint a jövőben.

  Én szeretem ha a kultúrák keverednek és engem nem bosszant, hogy Berlinben, Londonban vagy éppen Párizsban látom az antik emlékeket és középkori festményeket. Az már kevésbé vonzott, amikor Las Vegasban egymás mellett láttam New Yorkot, az Eiffel tornyot, a luxori piramisokat, a velencei gondolákat, stb.

  Dubai-ban pedig az egyik legjobb program a plaza síelés. Ott sincs sok eredeti emlék, amit meg lehetne nézni…Azért ha arra jársz egy fotó erejéig próbáld ki! :-)