Viziváros

Szerzô: Balazs - 2011. május 5. csütörtök

Az úszó város

Nem sok mindentől ájulok el, de nem jutottam szóhoz, amikor először megláttam az Oasis of the Seas monstrum testét a kikötőben. Éreztem már magam aprónak a felhőkarcolók árnyékában New Yorkban és most is hasonlóban volt részem, azzal a különbséggel, hogy ez a „felhőkarcoló” néhány óra múlva útnak indul a nyílt tengerre.

 
 
 
 
 

 

Hihetetlen logisztikával kerültek a vendégek, a bőröndök, az élelmiszerek és a személyzet a fedélzetre. A hajón összesen 6318 vendég és 2394 fő személyzet dolgozik, amennyiben teljes gőzzel megy a „ladik”.  A világ legnagyobb hajójának építette a Royal Caribbean társaság az Oasist, aztán annyira jól sikerült nekik, hogy a következő modellt, az Allure of the Seas-t fél méterrel hosszabbra tervezték. Nekem akkor is ez a világ legnagyobb hajója, ez volt az első legnagyobb hajó. Az újítás ezen a hajóosztályon az volt, hogy a testét középen kettévágták. A hatalmas lyukba egy parkot telepítettek, ez lett a Central Park, amely tele van fákkal, növényekkel, kávézókkal és éttermekkel. A csillagos ég alatt lehet borozni, napközben pillangók között olvasni vagy éppen kocogni.  Ez lesz szerintem a kedvenc helyem a hajón.

A hajót a Bahamákra jegyezték be gondolom az adóügyek miatt, de Turkuban építették, ami Finnországban van. Az első útját 2009 decemberében tette.



 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék: ,

Viziváros bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva | Kategória: Hajóút a Karib-térségben

Comments are closed.