Melyik kerületbe menjek ma?

Szerzô: Balazs - 2011. május 9. hétfő

Az Oasis olyan, mint egy kisváros: minden megtalálható a hajón, ami ahhoz kell, hogy rendben működjön az élet. A pékség, a hentes, a nyomda és a szemétfeldolgozó természetesen nem a vendégek előtt van, de helyet kapott itt hét olyan kerület, amelyek mindegyike valami izgalmat rejt. Ma ezt a hét különböző környéket fedeztem fel, majdnem az egész napom ráment, hogy mindent bejárjak.  

1. Royal Promenade

Ez a városka plasztik-macskaköves főutcája, ahol üzletek, bárok, kávézók és esti szórakozóhelyek találhatóak. Innen nyílik a kaszinó is, ami egy szinttel lejjebb van, valamint itt található a recepció, egy vertikálisan folyamatosan liftező bár. Itt rendezik az utcafesztivált, a művészeti aukciókat. A placc közepén pedig egy old-timer autó is visszakacsint, amelyeket két testes plüssmaci vezet. Úgy látom itt készül a legtöbb fotó a hajón. New Yorkot idézi a királyi promenád leszámítva a sárga taxik dudálását és a földből kiáramló füstöt, valamint az illegális árusok hadát.

 

2. Boardwalk

A Boardwalk szintén New York Cityt idézi, de annak már kevésbé fényűző részét, ami a Brooklyn déli részén található Coney Island. A hajó végébe tették ezt a negyedet, ami a szabad ég alatt található és ha felnézünk akkor kabinok garmadáját látjuk. Vurstli hangulat van, ez a gyerekek kedvenc helye. Van egy tipikus amerikai diner (ejtsd: dájner), egy olyan hamburgeres hely, amit az amcsi filmekben szoktunk látni. Van egy tengeri herkentyűket áruló étterem, valamint cukor és macibolt, fánkshop és egy régi típusú falovacskás körhinta. Itt kapott helyet a 750 fős víziszínház is, valamint a két mászófal. A gyerekeknek (és a magukat gyereknek érzőknek – ez lennék én) egy kétszintes londoni busz és kisautó segít az idő gyors múlatásában.    

3. Central Park

A hajó ötödik szintjén található az igazi oázis. Egy csodálatosan kialakított park, fákkal, bokrokkal és virágokkal, lugasokkal és padokkal. Tizenkétezer növény és ötvenhat fa kapott itt helyet. Hangsúlyoznám, hogy egy mozgó járműről van szó, aminek a közepén egy lélegző park van. Ezek után mondja valaki, hogy az emberi kreativitásnak vannak határai! Esténként itt is lehet vacsorázni az elegáns éttermek egyikében a csillagos ég alatt, vagy éppen falatozni a tapas bárban és hozzá egy finom kaliforniai fehérbort inni a több ezer palackos borbárból. Napközben egy narancslére vagy kávéra, salira is be lehet ugrani a teraszos kávézóba. A tenger egyetlen mozgó táskaboltjában méregdrága bőrcsodákat lehet venni vagy a szomszédos tengeri gallériában művészeti alkotásokat csodálni. A parkból csak a kocogók és kutyasétáltatók hiányoznak reggelente. 

4. Wellness negyed

A Vitality at Sea szépségközpont a nyugalom szigete, leszámítva, amikor a botox jótékony hatásáról tartanak lebilincselő előadást. Masszázs, fodrász és szépségszalon, borotválkozó-szalon férfiaknak és egy hatalmas konditerem várja a vendégeket. A negyed bárjában friss gyümölcs és zöldségleveket árulnak, de egy aranylemezes arcpakolásra vagy fogfehérítésre is be lehet jelentkezni. A konditerem óriási, közel ötven futópadon és biciklin lehet izzadni személyi edzővel vagy anélkül.

 

 

5. Medence és sport negyed

A hajó tetején egy egész szinten csak medencék és sportolási lehetőségek tárháza fogad bennünket. Egy tucat pezsgőfürdő és medence, kosárlabdapálya, pingpong szoba, minigolf, szörfszimulátor, drótkötélpálya és néhány koktélbár és tini-étterem van itt. A hajó orrában található egy olyan medencés pihenő rész, ahova 16 éven alattiak nem mehetnek be. Itt lehet nyugisan olvasni és napozni, valamint gyönyörködni a végtelen tenger kékségében. Az igazán fiataloknak egy hatalmas gyerekmedence tartogat rengeteg élményt, a szülőknek pedig megannyi aggodalmat. Érdemes korán érkezni a medencékhez, mert nem jár jól az, akinek már csak a gyerekmedence mellett jut szabad ágy. Nem kívánom senkinek, hogy egy gyerekzsúrban töltse a jól megérdemelt nyaralását. A legfelső szinten a napimádók között mindig van hely, kicsit szardíniás itt a napozási élmény, de legalább kellemesen fúj a szél, így egy pillanat alatt elalszik az ember és rákvörösre sül (a tapasztalat beszél belőlem).

6. Fiatalzóna

A totyogóktól a tinédzserekig mindenkinek van külön része ebben a negyedben. A bölcsi és oviprogramnak köszönhetően a szülők pihenhetnek, míg a babákra a felügyelők vigyáznak és játszanak. Van itt kifestő szoba, tudományos laboratórium gyerkőcöknek, játékterem. Családi Nintendo Wii, karaokezás, családi fesztivál A fiatalzóna egyik részébe csak tinik mehetnek be. Itt ismerkedhetnek, kólázhatnak koka-kólázhatnak, van egy halom playstation, csocsó és zeneszoba is. Nagybetűkkel van kiírva, hogy NO ADULTS (Felnőtteknek tilos), még engem is kiküldtek, pedig nem sokkal léptem át a tini határon. Így sajnos nem tudok a helyszínről jelenteni a pizsamás moziestéről vagy a tini pókerbajnokságról (bár gondolom nem vetkőzős póker lesz…)

7. A szórakoztató negyed

Nem egy vöröslámpás környéket kell elképzelni, legalábbis azt én nem találtam a hajón, sőt semmilyen ahhez hasonlóra nem bukkantam. A kaszinó, néhány bár, a jazzclub, a standup comedy klub, a jégszínház és egy diszkó kapott itt helyet. A nagyszínházban esténként Broadway előadások, koncertek és bingó bulik vannak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék: ,

2 hozzászólás » | Kategória: Hajóút a Karib-térségben

2 hozzászólás a “Melyik kerületbe menjek ma?” bejegyzéshez

  1. Szőke Réka hozzászólása:

    Szia!

    És egy földi halandónak mennyibe kerül ide eljönni? :)

  2. Vajda-Bora Csilla hozzászólása:

    Szia Balázs!
    Meny a Wellness negyedbe és borotváltasd meg magad…! :)