Jambalaya, fűszeres karibi ragu, hogy az esős napokon is érezd a napfényt!

Szerzô: Balazs - 2011. május 9. hétfő

A hajón a nap 24 órájában lehet falatozni – és habár a legtöbb étteremben nyugati étkeket szolgálnak fel, ez a recept a konyhába csempészheti a színes-szagos karibi karneváli hangulatot.


A karibi konyha ötvözi a bennszülöttek ízeit az egykori gyarmatosító nemzetek konyhájával. Az eredmény ízletes, mindenki számára élvezhető és mégis különleges ételek gyűjteménye. Az étel olyan, mint a gazdája, így ami az asztalra kerül, remekül tükrözi a karibi életérzést: színes és vidám. Akkor hát irány a piac, majd ragadj fakanalat, nem fogod megbánni!

4 ek. olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
3 kaliforniai zöldpaprika
1 marék spanyol chorizo kolbász darabokra vágva
½ kg csirkemell filé
2 apróra vágott csili paprika
½ kg hosszúszemű rizs
2 ek. cajun fűszerkeverék
1 liter alaplé
1 tk. csilipor
2 ek. kurkuma
350 gr kevert zöldség, bármi, ami pont kéznél van
½ kg királyrák
só, bors

1. Hevítsd az olajat vastag fenekű serpenyőben.
2. Tedd hozzá a hagymát, paprikákat, fokhagymát, kolbászt és kockákra vágott csirkét, majd nagy lángon pirítsd 8 percig.
3. Dobd mellé a csilit.
4. Add hozzá a rizst és az összes fűszert majd keverd az egészet jól össze.
5. Öntsd bele az alaplevet és forrald fel.
6. Keverd el a zöldségekkel, forrald fel, majd gyöngyöztesd kis lángon.
7. Ha a rizs már félig megfőtt, jöhetnek a rákok. Főzd körülbelül 45 percig majd ízlés szerint sózd-borsozd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék: , ,

2 hozzászólás » | Kategória: Hajóút a Karib-térségben · World cook

2 hozzászólás a “Jambalaya, fűszeres karibi ragu, hogy az esős napokon is érezd a napfényt!” bejegyzéshez

  1. Grafi hozzászólása:

    Éhes lettem! :o)

  2. Gabilla hozzászólása:

    A jambalaya tényleg isteni dolog és ahány konyha, annyi féle lehet.
    DE – nem karibi, hanem – ahogy az a hozzávalókban szereplő Cajun fűszerkeverékből már sejthető – Cajun/Creole étel. Jellemzően az USA déli, főleg a Mississippi környéki (Louisiana)területeiről származik, némi spanyol és francia ráhatással, hogy a többiről már ne is beszéljünk.
    A lényegen azonban ez nem változtat: jóféle étel, forró, fűszeres, izgalmas – mint a vidék, ahonnan származik. :))