Reszkessetek! Megint hódítanak a karib tenger kalózai!

Szerzô: Balazs - 2011. május 14. szombat

Ismét Jack Sparrow kapitány hódít a mozivásznokon. Az előző filmekben sok-sok jelenetet forgattak a karibi térségben, de ezt a mostanit csak Puerto Ricoban és Hawaiin készítették, no meg persze a filmstúdiókban. Az ismeretlen vizeken című negyedik rész ígéretesnek tűnik, bár a kritikusok lehúzták a filmet. Ti láttátok már? Hogy tetszett?

 

Johnny Depp negyedik (és feltehetően nem az utolsó) alkalommal is Jack Sparrow kapitány bőrébe bújt – ezúttal Penélope Cruz oldalán – a Karib-tenger kalózai újabb, Ismeretlen vizeken címet viselő fejezete kedvéért: a kalandfilm versenyen kívüli díszbemutatóját a 64. Cannes-i Filmfesztiválon tartották. A két hollywoodi sztárt és a film alkotóit a sajtóvetítést követően azonban egyértelműen nagyobb lelkesedéssel fogadták a nemzetközi sajtó képviselői, mint magát a filmet, amelyet bár nem fütyültek ki, de nem is tapsoltak meg az újságírók.

A 2003-ban indult, a mozikban és a DVD-forgalmazásban is bevételi rekordokat döntögető (eddig 2,7 milliárd dollárt hozó) Karib-tenger kalózai-sorozat negyedik részét 3D-s változatban mutatják be a mozikban.A Chicago vagy az Egy Gésa emlékiratait is jegyző Rob Marshall rendezte történetben négy új szereplő tűnik fel, köztük Jack múltjából egy nő (Penélope Cruz), valamint az apja, akit Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa alakít. Jack kapitány ezúttal elbizonytalanodik abban, hogy az igaz szerelemmel vagy csak egy szívtelen szélhámossal találkozott, aki fel akarja őt használni ahhoz, hogy megtalálja a legendás ifjúság forrását. Angelica ráveszi Jacket, hogy szálljon fel a Queen Anne,s Revenge fedélzetére, amely a rettentő Feketeszakáll (Ian McShane) hajója, s amelyen Jack ismét váratlan kalandokba keveredik.

Az alkotók által kifejezetten családi mozinak szánt, akciókkal teli, közel két és fél órás történetet Los Angelesben, Porto Ricóban, Hawaiin és Londonban 108 napig forgatta a hollywoodi gárda, amely egyes helyszíneken 800 tagot is számlált.

“A közönség nem szeretné, ha Jack Sparrow megváltozna és én sem” – mondta a sajtótájékoztatón a saját bevallása szerint “egy mai romantikus hős és egy XVIII. századi rocksztár keverékét” megformáló Johnny Depp.

A 47 éves filmsztár szerint amíg a forgatókönyvvel meg lesz elégedve és olyan nagyszerű rendezővel dolgozhat együtt, mint Rob Marshall, valamint a gyermekei is nevetnek az általa alakított kalózon, el tudja képzelni a sorozat folytatását újabb abszurd kalandokkal. Elárulta, hogy mindegyik részhez megpróbál valami olyan új dolgot kitalálni, amellyel két órán elszórakoztathatja a nézőket. Ezt pedig jelentős részben két gyermeknek köszönheti, akik egyébként több filmjét látták, mint ő maga, és akikkel az elmúlt három évben rengeteg olyan rajzfilmet nézett meg, amelyek aztán inspirálták Jack őrült személyiségének kitalálásában.

“A legnagyobb tiszteletem a rajzfilmek szabályainak és szereplőinek, akik sokkal tovább mehetnek, mint mi az akciófilmekben” – mondta Depp. Azt is elmesélte, hogy az általa alakított figurákat a gyermekein szokta titokban tesztelni, hogy lássa, ők hogyan reagálnak. “A lányommal Barbie-babázni szoktunk és azokon próbálom ki a hangokat. Ő kérte, és annyira nevetett … Ők már látták a filmet és elmondhatom a reakcióikról, hogy jól játszottam. A gyerekeim nem rúgtak ki” – mondta a filmszínész.

(Forrás:MTI)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék: ,

Reszkessetek! Megint hódítanak a karib tenger kalózai! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva | Kategória: Hajóút a Karib-térségben

Comments are closed.