Baleset a hajón

Szerzô: Balazs - 2011. június 3. péntek

2011-04-29 001 048Ma megfordultam a hajóorvosnál. No, ne tessenek aggódni, nincs semmi bajom, nem törtem el semmimet, nem fáj semmim (leszámítva a torkom a jeges üdítőktől). Csupán kíváncsi voltam, hogy milyen lehet az orvosi szoba egy ekkora hajón. Nem csalódtam, van itt minden: labor, röntgen, vizsgálótermek, intenzív osztály, műtő.

Kíváncsiságomat még az is tetézte, hogy ugyan mennyibe kerül itt az orvosi ellátás? Nem az EU-ban vagyunk, így a kis kék eu-s biztosítási kártyával itt sokra nem megyünk. Ha nem kötünk biztosítást otthon és baj ér bennünket, akkor bizony nagy slamasztikában vagyunk, hiszen mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Akár több ezer dolláros számlát is elénk tehetnek a hajókázás végén. Egy labor vagy röntgen vizsgálat még csak-csak, de egy műtét vagy helikopteres evakuálás az utolsó megspórolt petákunkat is elviheti.

Utazási biztosítást ezért érdemes kötni a külföldi orvosi ellátások, balesetek, poggyászkárok esetére. Nekem az EUB Biztosító ajánlott fel egy szuper biztosítást, amely szinte mindent tartalmaz.

Az EUB-ról: Több, mint 100 éves múlttal rendelkezik, Magyarország egyetlen utasbiztosításra szakosodott biztosítója. A világ legnagyobb asszisztencia szervezete, a Europe Assistance hálózata segítségével 24 órás asszisztencia az év 365 napján. Speciális termékek repülős, autós, stb. utazásokhoz a téli és nyári időszakban egyaránt. Korrekt kárrendezés mellett ügyfélszolgálatuk személyesen is felkereshető. (x)

A felmerülő orvosi költségeket szinte minden esetben a hajón ki kell fizetni (a hajószámlához adják az orvosi ellátás díját). A nővérek biztosítják a megfelelő papírokat, amelyekkel otthon fel kell keresni a biztosítót. Érdemes felhívni az asszisztencia telefonszámot és bejelenteni a bajt ha a költségek meghaladják a 150 eurót. A biztosító megpróbál majd minket egy olyan orvoshoz vagy intézményhez irányítani, amelyikkel kapcsolatban áll és a háttérben fogják intézni a pénzügyeket. Hajótársaságra válogatja, de a végső hajószámlánk kiegyenlítése előtt a biztosító már lehet, hogy a háttérben ki is fizette az orvosi költségeket.

2011-04-29 001 025

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék: , ,

Baleset a hajón bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva | Kategória: Hajóút a Karib-térségben

Comments are closed.